Welke champagne past het best bij kaviaar?

Pairing Attilus Caviar with Champagne

Kaviaar en champagne worden al lange tijd beschouwd als een ultiem gastronomisch paar.

Wanneer u van kaviaar geniet met champagne, heeft het de voorkeur dat u een droge champagne, zoals een brut of extra-sec, bij uw kaviaar drinkt. Deze termen geven de ‘droogheid’ aan van champagne relatief aan het suikergehalte; Franse brut heeft een suikergehalte tussen 0,5% en 1,5%, terwijl de extra-sec een suikergehalte heeft tussen 1% en 2%. In vergelijking met een demi-sec of doux die beide meer dan 5% suiker bevatten, zult u snel het verschil begrijpen.

De champagne die het meest vaak met kaviaar gekoppeld wordt in verfijnde eetgelegenheden is de Dom Perignon, de meest prestigieuze champagne van Moët et Chandon. De leeftijd van de champagne is een kwestie van persoonlijke smaak, maar het jaar 1990 is ideaal voor een goede kwaliteit Oscietra of Siberische kaviaar. Tevens is Taittinger een populaire keuze, net als vintage Krug.

Uiteindelijk bepaalt uw persoonlijke voorkeur meestal de keuze die u maakt, maar wat u ook kiest, geweldige kaviaar en geweldige champagne gaan hand in hand voor het vieren van speciale gelegenheden.

 

Onze producten