GEBAKKEN HEILBOT MET KAVIAAR BOTERSAUS

Attilus recept

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen.

Witte wijn100 ml
Kleine sjalot, in plakjes gesneden1
Takje tijm
Van 1 citroenSap
Dikke room1 eetlepel
Lichtgezouten boter, in blokjes200 g
Olijfolie1 eetlepel
Teentje knoflook, in plakjes1
Spinazie, gewassen400g
Olijfolie1 eetlepel
Boter2 eetlepels
200 g heilbotfilet4 x 200 g
Wilde paddenstoelen, schoongemaakt200 g
Appelwijnazijn1 eetlepel
Kaviaar50g
Zout en peper

METHODE

1. Breng de witte wijn, sjalot, tijm en citroensap in een kleine pan op matig vuur aan de kook en laat tot de helft inkoken. Giet door een zeef en verwijder de sjalot en tijm. Doe de vloeistof terug in de pan. Voeg de room toe en zet weer op een laag vuur. Roer langzaam en beetje bij beetje de boter in de vloeistof totdat alles is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper en laat op een warme plaats staan.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan, voeg de in plakjes gesneden knoflook en de spinazie toe en kook totdat de spinazie is verwelkt. Haal de pan van het vuur en giet af.

3. Pureer de spinazie in een keukenmachine tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper en doe het in een kleine steelpan. Zet de pan apart.

4. Bestrooi de heilbotfilets met zout en peper.

5. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag, wanneer de boter begint te bruinen voeg de heilbotfilets toe en bak 3 tot 4 minuten aan beide kanten of totdat de heilbot net gaar is. Verwijder uit de koekenpan en zet apart op een warme plaats. Laat de vloeistof in de pan zitten.

6. Zet de pan terug op het vuur, voeg de paddenstoelentoe, bak voor een paar minuten tot de paddenstoelen net zacht zijn. Voeg daarna de azijn toe en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit.

7. Verwarm voorzichtig de spinazie en botersaus, en voeg vervolgens de kaviaar toe aan de botersaus. Serveer de heilbot met de spinazie, champignons en botersaus.

Onze producten